Tim
Tim

Schipper

Vervoer

“Dat ik elke dag thuis ben en mijn dochter zie opgroeien is het mooiste wat er is”

Met een grootvaarbewijs op zak, kun je verschillende kanten op. Je kunt gaan werken in de binnenvaart, de visserij of bij de havendienst. Ik koos voor een baan als veerpontschipper bij GVB. Ik vervoer reizigers over het Noordzeekanaal. 

Elke dag thuis 

Anderhalf jaar geleden heb ik een dochtertje gekregen. Dat ik haar kan zien opgroeien, is voor mij de grootste reden om hier te varen. Als je vaart in de binnenvaart of visserij, ben je eigenlijk altijd weg. Nu maak ik alles mee en mis ik niets. Na mijn werkdag ga ik weer naar huis en ben ik bij mijn vrouw en kinderen. Dat is toch het mooiste wat er is? In mijn vrije tijd werk ik ook als redder bij de KNRM. Dat ik dit ernaast kan doen, maakt voor mij dat ik niet anders meer zou willen. 

Onder de mensen 

Toen ik twintig jaar was en bij GVB kwam werken, dacht ik aanvankelijk: ik zie mezelf niet de hele dag heen en weer varen. Na een week proefdraaien kwam ik daarop terug. Wat me erg aanspreekt, zijn de reizigers. Ik ben graag onder de mensen. Bij ons komen allerlei mensen voorbij: jong, oud, toeristen en vaste reizigers, noem maar op. Van de vaste reizigers weet ik precies wanneer ze aan boord komen. Ik stap dan altijd even naar buiten om een praatje te maken.  

Gouden collega’s  

Daarnaast heb ik hier gouden collega’s. We lachen wat af aan boord en staan voor elkaar klaar, tijdens en na werktijd. Als er iets is, is iedereen heel erg begaan met je. Wat dat betreft zijn we echt een familie. Ik ben ook opleidingscoördinator voor de pontwachters die schipper willen worden. Dat is een mooie uitdaging voor mij, naast het gewone werk. 

Nooit meer weg 

In de acht jaar dat ik hier werk, dacht ik even dat ik mijn horizon moest verbreden. Toen heb ik twee maanden bij de Amsterdamse havendienst gewerkt. Daar vaar je naast de grote boten en heb je alleen contact met een collega. Dat vond ik toch minder leuk. Ik dacht: ik moet weer terug naar GVB. Ik belde op dat ik een vergissing had gemaakt en vroeg of ik terug mocht komen. Na anderhalve week was ik weer lekker aan het varen op de veerpont. Toen dacht ik: ik ga hier nooit meer weg. 

 

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187