Peter
Peter

Buschauffeur

Vervoer

"Mijn werk geeft me nog steeds een gevoel van vrijheid"

Mijn werk geeft me nog steeds een gevoel van vrijheid. Het stuur in mijn handen, het contact met de mensen: dat maakt elke dag de moeite waard. Vooral het rijden op toeristenlijnen, waar ik mensen kan helpen en een praatje met ze kan maken, geeft me enorm veel voldoening. Het is die achtergrond van de touringcar die me helpt om die persoonlijke band met mijn passagiers te creëren. 

Avontuurlijke reis 

Mijn carrière bij GVB begon al op jonge leeftijd. Op 18-jarige leeftijd sloot ik me aan bij GVB via een uitzendbureau, waar ik begon met rijden. Daarna stapte ik in 1993 over op de touringcar. Ik was net 21 geworden en mijn vader werkte bij hetzelfde bedrijf. Reizen naar Parijs, Londen, en vaak binnen de Benelux. Het was het begin van een avontuurlijke reis, en letterlijk een van mijn reizen bracht me iets onverwachts: mijn vrouw. Tot 2007 werkte ik in de wereld van de touringcars. Het was een wereld van onzekerheid. Soms draaide ik werkweken van 80 uur, zonder te weten wanneer ik terug zou zijn.  

Stabiel gezinsleven 

In 2007 maakte ik de overstap naar GVB. Ik wilde graag een stabiel gezinsleven en ook financieel was het aantrekkelijker. De overstap was snel gemaakt en ik heb er nooit spijt van gehad. In het begin was het wennen. Diensten van slechts 8 uur voelden als een fluitje van een cent na de lange dagen in de touringcar. 

Rustig staan in de bus 

Ik herinner me nog goed de tijd van mijn opleiding voor het touringcar diploma. In zes weken leerde ik toeristisch rijden, er moet namelijk genoeg tijd zijn om de omgeving te verkennen, foto’s te maken en een bakkie koffie te drinken zonder te morsen.  

 De behendigheidswedstrijden die ik in 1998 deed, met slalommen, ringsteken en achteruit inparkeren, waren hoogtepunten. Ik behaalde de tweede plaats. De vaardigheden die ik daar opdeed, draag ik nog steeds met me mee. Ze zorgen ervoor dat mijn passagiers rustig kunnen staan terwijl ik mijn bus volledig onder controle heb.  

Na al die jaren ga ik nog steeds fluitend naar mijn werk. Zelfs na een vakantie van drie weken mis ik mijn werk. Ik verlang er altijd naar om weer achter het stuur te kruipen en de weg op te gaan. 

 

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187