Vijay
Vijay

Trambestuurder

Vervoer

“Ik breng reizigers graag veilig en comfortabel van A naar B”

Wie regelmatig met tram 7 reist, heeft vast weleens bij trambestuurder Vijay in de ‘wagen’ gezeten. Dit is namelijk zijn vaste lijn. En dat is niet zonder reden. “Ik vind het heerlijk om lange stukken te rijden”, vertelt hij. “Deze lijn heeft 28 haltes, dus een rit duurt algauw 1,5 uur of langer. Bij vertraging heb ik veel tijd om die weer in te lopen. Bovendien is de 7 over het algemeen een rustige lijn, ook qua reizigers. Dat vind ik heel fijn rijden.”  

Vijay werkt sinds 2019 bij GVB, maar hij heeft al veel langer een binding met het bedrijf. “Mijn moeder is al 38 jaar trambestuurder”, legt hij uit. “Als klein jongetje reed ik vaak met haar mee. Ik vond het geweldig om op het knopje te drukken om de deuren te openen. En het was helemaal feest als ik ook haltes mocht omroepen. Toen ik ouder werd, at ik vaak samen met mijn moeder en andere trambestuurders en conducteurs in het eindpunthuisje. Zo leerde ik het bedrijf en de medewerkers goed kennen.”  

Voorkennis 

Toen Vijay na een aantal jaar in de horeca toe was aan een nieuwe stap in zijn loopbaan, solliciteerde hij bij GVB. De voorkennis die hij tijdens de ritjes met zijn moeder had opgedaan, kwam hem tijdens de opleiding goed van pas. Hij wist bijvoorbeeld al hoe een wissellamp werkt en waar de verschillende knoppen op het bedieningspaneel voor zijn. Daardoor rolde hij soepel door de opleiding heen. 

Vijay vindt het belangrijk om reizigers veilig en comfortabel van A naar B te brengen. “Omdat ik een vaste lijn heb, weet ik precies welke stukken lastig zijn. De Burgemeester De Vlugtlaan is daar een goed voorbeeld van. Het gebeurt regelmatig dat voetgangers of fietsers nog even snel de weg oversteken als ik eraan kom. Daarom rijd ik daar bewust langzaam, want een tram staat niet zomaar stil. Laatst zei een vaste reiziger tegen me dat hij mijn rijstijl erg prettig vindt. Zo’n opmerking maakt mijn hele dag goed.” 

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187