Metrobestuurder bij GVB

GVB, iedereen in en rond Amsterdam kent ons. Da’s zo gek ook niet, want elke dag vervoeren we meer dan 800.000 mensen. Met de tram, bus, metro en de veerpont. Door weer en wind, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Maar wíé is GVB als werkgever? Wist jij bijvoorbeeld dat we in de top 3 van Beste Werkgevers van Amsterdam schitteren? Dat de betrokkenheid van onze 3.750 collega’s sky high is en het personeelsverloop opvallend laag is? Dat is niet voor niets: GVB is een werkgever die verbindt. Bij ons is het verrassend aangenaam werken, is de openhartige en directe Amsterdamse cultuur duidelijk voelbaar en zijn we samen op weg naar nóg betere dienstverlening voor onze reizigers en nóg beter werkgeverschap voor onze collega’s.

Je baan
Zo’n 1000 passagiers vervoeren in een metro van 116 meter lang en 192 ton zwaar. Hoe cool is dat? En dat is precies wat je gaat doen als personenvervoerder Metro bij GVB. Jij zorgt ervoor dat onze passagiers veilig van A naar B gebracht worden. Op tijd en volgens rooster tussen 05.00 uur en 02.00 uur. Je bent inzetbaar op alle 4 metrolijnen, die vanaf een van de 5 metrovestigingen in Amsterdam hun route rijden. En in juli 2018 komt daar de Noord/Zuidlijn nog bij! Je hebt dus veel afwisseling, want elke dag is weer anders. Geniet je van deze afwisseling en verantwoordelijkheid, hou je van de zelfstandigheid van deze functie en neem je onze reiziger altijd als vertrekpunt voor nog betere service? Dan past deze functie jou net zo goed als onze nette bedrijfskleding!
Als personenvervoerder Metro rekenen we op je. Zeker als het gaat om: •Punctualiteit. Jouw metro rijdt op tijd, daar kunnen onze reizigers de klok op gelijk zetten.
•Veiligheid. Jij meldt storingen aan het voertuig en volgt de veiligheidsvoorschriften op. Maar je handelt ook volgens de procedures bij ongevallen en/of calamiteiten.
•Goede communicatie. Als er een verstoring is, dan informeer jij onze reizigers tijdig en correct.
•Centraal stellen van onze reiziger. Samen met jouw collega’s streef je naar een hoge reizigerstevredenheid.
Nieuwsgierig naar een werkdag van een personenvervoerder Metro? Bekijk hier het NOS item.

Je profiel
Het spreekt vanzelf dat jij goed alleen kunt werken. En dat je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt. Daarnaast kun jij wel tegen een stootje en ben je niet snel van je stuk gebracht. Dat is ook wel nodig in zo’n dynamische stad als Amsterdam. Goedgemutst begin jij elke werkdag op een van onze locaties, die je met eigen vervoer bereikt. Je leert snel en past nieuwe kennis effectief toe. Jij bent de betrouwbare personenvervoerder Metro, die: •Een mbo-diploma niveau 3 heeft.
•In het bezit is van het theoriecertificaat personenauto (voor rijbewijs A of B).
•Een goed gezichtsvermogen heeft en kleuren en signalen goed kan onderscheiden.
•De Nederlandse taal goed beheerst.
•Minimaal 21 jaar is en tussen de 1.65 m. en 2.00 m. lang is.
•Altijd zelfstandig de opkomstplek met eigen óf openbaar vervoer kan bereiken.

Een assessment, rollenspel en een psychologische- en geneeskundige keuring zijn onderdeel van het selectieproces.

Solliciteren
Olympia uitzendbureau beheert voor GVB de flexibele pool van personenvervoerders. Solliciteren doe je dus via de website van Olympia.