Ger
Ger

Buschauffeur

Vervoer

'Als je stopt met werken, word je snel oud!'

Buschauffeur Ger windt er geen doekjes omheen. “Ik ben verslaafd aan autorijden. En met zo’n grote elektrische bus door de straten van Amsterdam rijden, vind ik al helemaal geweldig. Ik hou van rijden, dus daarom rijd ik ook na mijn pensioen nog steeds op de bus. Je bent onder de mensen en je hebt die dag dan ook een duidelijk doel. Anders word je snel oud, zeg ik altijd!”

Zelf je uren bepalen

Veertig jaar lang heeft Ger in het streekvervoer gewerkt. In september 2020 mocht hij met pensioen, maar hij wilde graag parttime blijven doorwerken. “Dat kon wel, maar dan wel volgens een vast rooster met wisselende diensten. Dat wilde ik niet meer. Dus toen ben ik gaan rondkijken en bij GVB stond in de vacature dat je kan werken wanneer je wilt en ook zelf kan bepalen hoeveel uur. Dus toen heb ik contact opgenomen en was het binnen no time geregeld. Ik had natuurlijk al mijn groot rijbewijs (rijbewijs D) en mijn code 95. Het enige wat ik nog moest leren waren de buslijnen, maar dat ging ontzettend snel.”

 

Echt een ochtendmens

Ger werkt gemiddeld twee à drie dagen in de week. “Ik rijd alleen maar ochtenddiensten, want ik ben een ochtendmens. Dat kan ik zelf kiezen. Om vijf uur ben ik al wakker. Dat is het ritme waarin ik zit. Dat is door de jaren heen zo gegroeid. En dan ben ik ook echt wakker-wakker. Dus doe mij maar een vroege dienst, dan heb je daarna nog wat aan je dag. Ochtenddiensten hebben ook iets speciaals, want je ziet de stad ontwaken. Mensen moeten naar hun werk. En als ik een paar dagen achter elkaar op dezelfde lijn zit, dan zeggen ze: hey, ben je daar weer buschauffeur. Dat contact met reizigers vind ik leuk!”

Er gebeurt altijd wat in Amsterdam

In het begin was het wel wennen voor Ger. “Ik reed in de regio Huizen en Hilversum. Dat is niet te vergelijken met Amsterdam. Niet alleen de routes zijn anders, ook reizigers zijn anders. Er gebeurt hier altijd wel wat. Hierdoor sta ik nog volop in het leven. Ik zou het andere gepensioneerde collega’s ook zeker aanraden om een paar dagen per week bij GVB op de bus te komen rijden! Ik merk alleen dat ze vaak twijfelen. Dus aan degene die twijfelen zou ik willen zeggen: kom eens een keer een ochtendje meekijken.”

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187