Giel
Giel

Planner/ Werkvoorbereider

Techniek

'Het is heel afwisselend qua werkzaamheden'

Aangenaam kennis te maken

Ik ben Giel en sinds 1 februari werk ik als planner/werkvoorbereider bij het Railinfrabedrijf van GVB. Deze afdeling is verantwoordelijk voor al het onderhoud van de tram- en metrorails in Amsterdam. Toch is GVB niet nieuw voor mij, want hiervoor heb ik 12,5 jaar als trambestuurder gewerkt. Ik ken de stad dus op mijn duimpje. 

Wat doe je als planner/werkvoorbereider?

Voor de collega’s die buiten op straat het onderhoud plegen, plan en bereid ik de werkzaamheden voor. Het is heel afwisselend qua werkzaamheden. Sommige zaken vragen om snel schakelen en andere zaken vragen juist weer een langere voorbereidingstijd. Ik heb nooit geweten dat er in de werkplaats in Diemen zoveel bedrijvigheid is. En een bijkomend voordeel is dat ik in Amsterdam Zuidoost woon, dus ga ik op mijn fiets naar het werk.

Liefde voor techniek

Zeker de eerste maanden is er ontzettend veel informatie op mij afgekomen. Gelukkig was iedereen heel behulpzaam om mij op weg te helpen. Voor GVB heb ik ook in de techniek gewerkt. Toen was ik bedrijfsleider bij een groot garagebedrijf en heb ik vrachtwagens gerepareerd. 

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187